Als je een dakkapel wilt laten plaatsen op je dak dan ben je natuurlijk in de eerste plaats geïnteresseerd in de prijzen. Een dakkapel van 1.5 meter hoog en 2.5 breed kun je kopen voor ongeveer €4.000 euro. Een houten dakkapel is vaak wat goedkoper en is er al vanaf €3.000 euro.

De voordelen

Het grootste voordeel van een dakkapel is dat je meer ruimte krijgt op zolder en daardoor stijgt ook de waarde van de woning. Daarnaast krijg je veel meer licht en lucht in deze ruimte. Tegenwoordig hangt het woonoppervlak samen met de waarde van een huis. Een dakkapel is dus een investering in je woning als je er een laat plaatsen.

Soorten

Je kunt kiezen voor een dakkapel van hout, maar ook voor kunststof. Dit zijn de twee meest gebruikte materialen voor een dakkapel. Daarnaast kun je een dakkapel prefab laten maken, wat betekent dat de dakkapel kant-en-klaar in de werkplaats wordt gemaakt. Hierna hoeft het alleen nog maar op het dak gemonteerd te worden. Vaak is een prefab dakkapel goedkoper, omdat deze sneller gemaakt en geplaatst kan worden.

Heb je een vergunning nodig?

Het ligt aan de plek van de dakkapel op je woning, je huis en ook je gemeente of je wel of geen vergunning nodig hebt om een dakkapel te plaatsen. De afmeting van de dakkapel speelt trouwens ook mee. Het is goed om naar de afdeling Bouwzaken van je gemeente te gaan om daar te ontdekken of je een bouwvergunning nodig hebt of niet.

Een dakkapel kopen is iets wat je niet iedere dag doet. Bekijk daarom eerst het lokale aanbod in jouw regio voordat je de knoop doorhakt. Praat ook met vrienden en familie welke een dakkapel hebben laten plaatsen op hun woning. Vraag wat er goed ging en ook wat er mis ging. Op die manier weet je waar je op moet letten. Vraag ook waarom ze voor een specifieke soort materiaal hebben gekozen en of ze hier blij mee zijn. Je krijgt zo een uitstekend inzicht in wat er voor jou ook belangrijk kan zijn.

Waarom kopen?

Een dakkapel op je huis zal je helpen om je huis meer waard te laten worden. Je krijgt namelijk meer leefruimte in je woning en ook is er meer licht op zolder. Dit is vaak ook de belangrijkste reden om voor een dakkapel te kiezen. Vaak wil men een zolderkamer omtoveren in een extra kamer of een slaapkamer groter maken.

Hoe kopen?

Als je een dakkapel kopen wilt dan is het goed om bij meerdere partijen een offerte op te vragen. Informeer naar de mogelijkheden bij een aannemer, timmerbedrijf of bouwbedrijf naar de kosten van een nieuwe dakkapel. Kijk niet alleen naar de prijs als je de knoop gaat doorhakken, maar ook naar de kwaliteit, de garantie, de keurmerken of de branchevereniging waarbij het bedrijf eventueel is aangesloten.