De zorg voor je huis is heel belangrijk. Wie een huis heeft wat aan de gevel behoorlijk te lijden heeft onder weer en wind zal er dan ook alles aan willen doen om deze gevel in goede conditie te houden. Wie een huis wil met een hogere waarde doet er goed aan om eens te kijken naar een gevelbekleding. Een gevelbekleding is namelijk een manier om jouw huis niet alleen een ander aangezicht te geven; het is ook heel functioneel. Een huis met een gevelbekleding heeft in veel gevallen een hogere waarde.

Informeer naar de mogelijkheden

Wie zijn gevel wil laten bekleden doet er in eerste instantie goed aan om te kijken naar de gemeentelijke verordeningen. In sommige gevallen is het namelijk niet toegestaan om een gevel te bekleden wanneer jouw huis het straatbeeld bepaalt. Veel straatbeelden zijn in zekere mate beschermd, wat inhoudt dat er niet zomaar zonder overleg veranderingen in mogen worden aangebracht. Een gevel bekleden is dan ook iets wat je altijd in overleg met de welstandscommissie bij jouw woonplaats moet doen. Weet wat er mogelijk is en weet wat er toegestaan is.

Een isolerende gevelbekleding

Een gevelbekleding mag dan in eerste instantie een decoratieve waarde hebben; het wordt ook vaak gebruikt als middel om een huis te isoleren. In dat geval worden er bijvoorbeeld boegdelen aangebracht op een huis met daar onder een isolerende laag. Deze lagen die je aanbrengt op je huis vormen een gevelisolatie die ervoor zorgt dat jouw stookkosten omlaag gaan en dat de waarde van je huis op meerdere gebieden toeneemt. Wie een waardevermeerdering wil geven aan zijn huis doet er dan ook verstandig aan om na de navraag bij de welstandscommissie te informeren bij gevelbekledingsbedrijven naar de mogelijkheden om een huis te isoleren van buitenaf. Het ethische met het functionele combineren is de beste manier om een bestaande woning een upgrade te geven.